Scrisoarea şi telefaxul trimis Secretariatului de Stat pentru Problemele Rovoluţionerilor din Decembrie 1989

Victor Negara 29.02.2012
Gustav-Schulenburg Str.35
76189 Karlsruhe
Germania
Tel : +49(0)721-867036
E-Mail: negara@t-online.de

Către,

Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989
Adresa: Bdul Iancu de Hunedoara nr. 3 – 5,
Sector 1 Bucuresti – România

tel: (4021) 319.86.26 (4021)319.86.27
fax: (4021) 319.86.28

Referitor la Scrisoarea Guvernului România trimisă prin E-Mail pe data de de 15 feb.2012

Stimaţi Domni şi Domane,

am timis în mai multe rânduri atât la: Preşedeţia României, Parlametului României cât şi Guvernului României, cu siguranţă aceste acte au ajuns şi la dumneavoastră, în care arătam necesitatea cinstirii, măcar post-mortem, a poetul, senatorul şi omulu politic Ioan Alexandru. Adică, să i se atribuie calitatea de revolutionar cu merite deosebite şi
să primească din partea Preşedenţiei Romania medalie meritorie in acest sens, pentru fapta noastră din seara zilei de 21 Decembrie 1989, cînd poetul şi senatorul Ioan Alexandru împreună cu mine, Negară Victor, am trecut prin cordoanele soldaţi din: Piaţa Romană până în Piaţa Universităţii cu Crucea şi Icoana Mântuitorului Iisus Hristos. Caz unic în întreg fostul Lagăr Comunist, după informaţiile americane.
Pentru acestă faptă , senatorul Ioan Alexandru a fost invitat de mai multe ori la : Casa Albă, Pentagon si la Congresul American. Pentru fapta noastră de atunci Congresul SUA hotărăşte să atribuie senatorului Ioan Alexandru Drapelul American “the Old Glory” în onoarea României . Acest drapel a stat pe Clădirea Congresului SUA in onoarea Romaniei pe data de 31 August 1993.
Eu eram fugit la acea dată în Germania cu familia, şi nu am mai putut merge atunci cu Ioan Alexandru, deoarece în urma mineriadelor repetate îndreptate împotriva PNTCD şi a fatului că, în timpul evenimentelor din Decembrie 1989, am fost la un pas de moarte. Faptele sunt următoare pe scurt :
De la spitalui de Ochi din Bucureşti, in acele zile de Decembrie 1989, cineva a ţintit cu arma cu lunetă indreptată spre geamurile unde locuiam în Piaţa Alexandru Lahovari nr.1A, Sc.A, et. IV. Întâmplător soţia mea, Negară Eva, a văzut acel individ cu arma îndreptată catre patul unde dormeam, şi a strigat către mine. Acel strigăt al ei m-a salvat. Instantaneu m-am rostogolit, glonţul a trecut pe lânga mine, şi a mucat din
. /.

– 2 –

perete. L-am căutat dar nu l-am mai găsit. Mai târziu am aflat că s-au tras în anumite
cazuri cu gloanţe “dum-dum” (care explodeaza si se pulverizeaza).
Tot prin mijlocirea prietenilor americani din Congresul SUA, Ioan Alexandru si cu mine am fost la reşediţa Preşedintelui Germaniei Richard von Weizsäcker la Vila Hammerschmitdt din Bonn pe data de 31 Mai 1994.
La scurt timp după venirea din Germania, după cum se cunoaşte din presa de atunci, la Arad, în timpul vizitei de foşti militari americani ai misiunii Apollo 16, seantorului Ioan Alexandru i se face rău şi este trasportat de urgenţă la Spitalul din Arad, iar mai apoi in Ungaria si Republica Federală Germania.
În urma cererilor mele, atăt la : Parlamentul României, Peşedenţia României cât şi Guvernul României imi spune de fiecare dată că toate aqctele au fost transmise la dumneavoastră : Secretariatul de Stat pentru Problemele Revolutionarilor din Decembrie 1989 . De fiecare data ???…. Nici un răspuns.
Ultima dată am solicitat şi analizarea dosarului meu, vis a vis de aceste lucruri care le-
am arătat mai sus, şi bineănţeles ne-întreruperea “indemnizaţiei mele”. Arătând că, atât SUA si Germania ne-a onorat pentru fapta noastră “unică” in contextul european de atunci, şi găsesc normal ca şi acelaşi lucru să se întâmple atât cu Ioan Alexandru cît şi cu mine.
Eu am fost izgonit din Tară, pe motivele arătate mai sus, aproape 20 de ani. Economia României s-a runiat datorită fostelor structuri şi hoţiei care a existat şi exzistă şi astăzi in Romania tocamai prezenţei lor la putere. Tot acest travaliu al meu cu venirea in Germania, pe fondul acelor evnimente petrcute în 1989 cat si-n iaran şi primăvara anului 1990 îndreptate împotriva PNTCD, din care conducere făceam şi eu parte, consider că era un gest de “bun simţ” ca aceată indewmnizaţie să nu-mi fost întreruptă.
(vedeti scrisorile in engleza şi română adrsate atât Preşedintelui Traian Băsescu cât ţi celor din SUA care organizează Micul Dejun cu Rugăciune din cadrul Congresului SUA.
la : https://negara09.wordpress.com/

În acest sens, doresc un răspuns din partea dumneavoastră asa cum sună şi răspunsul Guvernului României. (Vedeţi în paginile anexate ) .
Dacă în termen de 30 de zile, cum cer termenele legale la astfel de solicitări, nu primesc răspuns de la dumneavoastră, sunt nevoit să vă actţionez în judecată pentru tergi –versari repetate de-a lungul timpului .
De asemenea voi anuţa şi forurile Creştine de Justiţie ca : European Center for Law and Justice de la Strasburg.

Cu stimă,

Victor Negară

Membru PNTCD din 22 Dec.1989
Luptator anti-comunist pe linie creştină.

Advertisements

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

w

Verbinde mit %s